Cytat:
@ juri2069
ale po co gdybać, proszę dane samochodu
@ BrysQ
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCi 125 KM
Rocznik: 2008
I żeby była jasność, nikt tu się z nikogo nie naśmiewa a jedynie wyrażam swoją opinię. Na utrzymanie samochodu musi być nas stać i o tym należy myśleć przed zakupem samochodu (nie mówię o awariach).
|
Stac mnie na utrzymywanie mojego Mondka MK4 ale nie stac mnie na opony marki premium, ktorych mozliwosci nie wykorzystam w Lublinie ani w trasie, bo jezdze spokojnie a nie jak na wyscigach. Z reszta wychowywalem sie i uczylem sie jazdy zima w Bieszczadach skad pochodze i dobrze wiem ze mozna miec zalozone nawet najlepsze opony, a w gorach i tak bedziesz jechac z predkoscia rzedu 30 km po serpentynach (a to nawet czasem za szybko w zimie) i w zupelnosci do jazdy bez nadmiernego poslizgu wystarczy budzetowka. Dlatego stwierdzanie ze ktos mogac utrzymac auto eksploatacyjnie ale uzywajac tanszych opon do samochodu typu mondeo czy jakiegokolwoek sredniej klasy jest porywaniem sie z motyka na.ksiezyc itp mija sie z prawda. Ja np ppd wzgledem elsploatavyjbym stosuje w wiekszosci czesci zamienne forda OEM oraz Motorcraft albo jakosci Q dedykowane. Natomiast co do opon w Polskich warunkach klimatycznych nie sadze aby koniecznoscia bylo stosowanie marki premium skoro mozna zastosowac budzetowe opony i moc bezpiecznie jezdzic. Popieram wypowiedz
@
Marek
. Pozdrawiam i zycze wszystkim milej niedzieli przed dlugim weekendem nie wiem ktorym z kolei juz w tym roku :-)
Wrzucone Tapatalkiem z Asus Zenfone 2 Laser