View Single Post
Stary 06-11-2016, 13:36   #132
peterpz
ford::professional

Model: [MK4] Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi (140KM -> 163KM -> 188KM / 402 NM)
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Tragedia po wymianie opon na zimowe...

Cytat:
Napisał BrysQ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakos nie zauwazylem zeby byla znaczaca roznica pomiedzy drozszymi markami a tanszymi.
Ja też tak myślałem i kupiłem za namową Kormorany i teraz widzę różnicę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Żeby nie było, dałem auto z tymi Kormoranami dwóm innym kierowcom i jeden z nich stwierdził, że wszystko jest OK, drugi zgodził się ze mną, że "coś tu jest nie tak". W oponach, które miałem ktoś chyba zapomniał, że oprócz bieżnika liczy się także bok opony, który musi być w stanie przenosić naprężenia boczne.

Cytat:
Napisał BrysQ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spokojnie nie znaczy bezpiecznie... ciekawe stwierdzenie moze to rozwiniesz co masz na mysli?
Trochę wypowiem się za kolegę. Kolega napisał "spokojnie nie zawsze znaczy bezpiecznie". Kluczowe słowo to "nie zawsze" - to nie było ogólne stwierdzenie, że zawsze tak jest, tylko że czasami spokojna jazda nie wystarczy. Są czasem warunki na drodze, typu czarny lód gdzie nawet spokojna jazda nie pomoże i też wylądujesz w rowie... Oznacza to, że nie można sobie usiąść wygodnie i założyć, że jadę spokojnie to na pewno nigdy mi się nic nie stanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez peterpz ; 06-11-2016 o 13:39
peterpz jest offline   Odpowiedź z Cytatem