View Single Post
Stary 07-11-2016, 12:14   #63
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Rozpoznawanie znaków - nie widzi teren zabudowany

Cytat:
Napisał taajniak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam aktywowaną nawigację i jeżeli chodzi o punkt pierwszy, to mam cały czas info co do ograniczeń prędkości.
Również jak wjadę w teren zabudowany to z miejsca pokazuje "50".
Aktualnie dozwolona prędkość na nawi jest pokazywana na dole ekranu przy nazwie danej ulicy lub drogi i te dane pochodzą raczej z mapy nawigacji.
Zawsze, czy tylko przy ustawionej trasie w nawigacji?

Cytat:
Napisał taajniak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jedyne co mogę stwierdzić, to prędkość wyświetalana na panelu liczników nie ma nic wspólnego z prędkością wyświetalną na nawigacji.

Mam odcinek drogi gdzie ostatnio podnieśli prędkość do 70 km/h i dochodzi do sytuacji gdzie nawi pokazuje 50 km/h a ikona przy zegarach 70 km/h.
Może kamera ma priorytet nad navi? Jeśli kamera nie wykrywa znaków przez pewien okres czasu to pobiera informację z navi (podobnie jak anuluje ograniczenie prędkośc po pewnym czasie pomimo braku znaku odwołania)?

Bump:
Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie do końca chyba tak jest @tedi_k , bo jakimś cudem w mieście generalnie mam na zegarach 50, a przecież nie stawiają na każdym skrzyżowaniu tego znaku, a więc zegary muszą mieć inne źródło tej wiedzy.
Pojawia się przy wjeździe w teren zabudowany (z uruchomioną navi, czy bez navi)? Czy w KRA cały czas Ci wyświetla 50 km/h - no chyba że jest nizsze lub wyższe ograniczenie?
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem