Cytat:
|
Ja mam aktywowaną nawigację i jeżeli chodzi o punkt pierwszy, to mam cały czas info co do ograniczeń prędkości.
Również jak wjadę w teren zabudowany to z miejsca pokazuje "50".
Aktualnie dozwolona prędkość na nawi jest pokazywana na dole ekranu przy nazwie danej ulicy lub drogi i te dane pochodzą raczej z mapy nawigacji.
|
Zawsze, czy tylko przy ustawionej trasie w nawigacji?
Cytat:
|
Jedyne co mogę stwierdzić, to prędkość wyświetalana na panelu liczników nie ma nic wspólnego z prędkością wyświetalną na nawigacji.
Mam odcinek drogi gdzie ostatnio podnieśli prędkość do 70 km/h i dochodzi do sytuacji gdzie nawi pokazuje 50 km/h a ikona przy zegarach 70 km/h.
|
Może kamera ma priorytet nad navi? Jeśli kamera nie wykrywa znaków przez pewien okres czasu to pobiera informację z navi (podobnie jak anuluje ograniczenie prędkośc po pewnym czasie pomimo braku znaku odwołania)?
Bump:
Cytat:
Nie do końca chyba tak jest
@ tedi_k
, bo jakimś cudem w mieście generalnie mam na zegarach 50, a przecież nie stawiają na każdym skrzyżowaniu tego znaku, a więc zegary muszą mieć inne źródło tej wiedzy.
|
Pojawia się przy wjeździe w teren zabudowany (z uruchomioną navi, czy bez navi)? Czy w KRA cały czas Ci wyświetla 50 km/h - no chyba że jest nizsze lub wyższe ograniczenie?