Cytat:
@ Miralon
no i dla mnie sprawa wyjaśniona: informacja o ograniczeniu musi iść z map. Dzięki Ci za poważne podejście do sprawy.
Jak dla mnie tak działający system jest OK, teraz pytanie czy da się to aktywować w dokładanych navi?
|
No ja też zrobiłem test - wcześniej włączyłem opcję ostrzeżeń o niebezpiecznych miejscach. U mnie jest inaczej -> przykładowe zdjęcie. Navi pokazuje ograniczenia na drodze (np. 140 autostrada) - oczywiście nie wyświetla tego w panelu. Po minięciu znaków, w panelu pokazało mi się 80 i 60 (jechałem wolno za ciężarówką - z reguły na tym łuku nie mam mniej niż 100 więc drugiego ograniczenia, 60 nie zdąży zarejestrować). Kilkadziesiąt metrów dalej skręcam w prawo w ulicę (po drodze nie ma znaku obszaru zabudowanego). Ograniczenie 60 z normalnego, czerwonego robi się szare (układ rozpoznaje skręt? włączony kierunkowskaz?) i zgłasza że ograniczenie już dalej prawdopodobnie nie obowiązuje. Jadę jeszcze chwilę po drodze z 50 km/h, dopiero po pewnym czasie to szare 60 znika i nic mi się nie wyświetla. Czyli w tym przypadku panel nie pobiera informacji z navi. Inne spostrzeżenia: czasami miałem różne prędkości między navi a panelem. Czasami navi pokazywało mniej (nieaktualne ograniczenie), czasami więcej (pjawił się nowy znak). Generelanie navi sygnalizowało mi stare ograniczenia, których już nie było. Jaki sens ma wyświetlanie ograniczenia na podstawie navi, jeśli nie ma go w rzeczywistości?