Cytat:
|
Na silnik nie narzekałem. Nie mam pojęcia dlaczego wymienili i to przy takim przebiegu .. sami... za darmo.. Piszemy o serwisach któremu niestety Ford do pięt chyba nie dorasta. Wystarczy zasugerować i wiem, że jest po problemie
|
Może te silniki mają jakąś wadę konstrukcyjną i Hyundai wymienia je, żeby nie zaliczyć marketingowej wtopy jak VW ze swoimi TSI? Trudno powiedzieć. Natomiast nie nastraja to optymistycznie do tej marki, gdy się coś takiego czyta. Oczywiście to nie Twoja wina i to nie jest żadna osobista "wycieczka" do Ciebie. Chodzi mi raczej o to, że człowiek ma tendencję do idealizowania tego, czego sam nie posiada - coś jak w tym przysłowiu "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma". Jeśli mój egzemplarz MK5 okaże się wielką jeżdżącą kupą, to też będę pewnie wylewał tu żale, ale w głębi duszy wiem, że to loteria i wszędzie można kiepsko trafić. Miałem przez 3 lata Toyotę Avensis III (w latach 2009 - 2012). Kupiłem ją z zaufania do marki (poprzednio jeździłem Corollą). I powiem szczerze, że to była porażka - wykończenie fatalne, deska rozdzielcza skrzypiała, wyciszenie kiepskie, materiały bardzo mizerne. Potem los sprawił, że przesiadłem się na obecnego Focusa i jeśli chodzi o wrażenie jakości, to w porównaniu z tamtą Toyotą to przepaść (na korzyść Forda). Ma 80 tys. przebiegu i codziennie czuję, jakbym jechał nowym samochodem. Nic nie skrzypi, sprzęgło, układ kierowniczy, itp. działają idealnie, fotele są jak nowe. Gdyby nie (już) zbyt mała ilość miejsca w środku i słaby oraz głośny silnik (1.6 benzyna), to bym go nie sprzedawał...
Dobra, koniec off-topa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.