Temat: [C-MAX 2003-2007] Woda, leci woda z klapy bagażnika ...
View Single Post
Stary 09-11-2016, 21:23   #25
jaksen
ford::advanced

Imię: Jakub
Model: Ford Mondeo Mk4 Tit FL/ C-max I FL Trend
Silnik: 2.0 TDCI 163 KM DW10C / 1.6 TDCI 109 KM
Rocznik: 2010 / 2008
Domyślnie Odp: Woda, leci woda z klapy bagażnika ...

Kolego aferapolicyjna - jeżeli chodzi o żywice, to jej późniejsze usunięcie mogłoby być co najmniej uciążliwe, a kto wie, czy nie ze szkodą dla powłoki lakierniczej. Jak pisałem, tak nadal podtrzymuję - byłoby, to swoistym druciarstwem, a w tym przypadku odbiłoby się dodatkowo zapewne czkawką. Jeżeli chodzi mastyke, to i tak byś sam jej chyba nie nakładał, więc temperatura i pora roku nie powinna mieć większego znaczeniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Próbowałeś sie zorientować jaki byłby, to koszt? Jutro postaram się podpytać w zakładzie blacharsko-lakierniczym u siebie w mieście, bo aż sam jestem ciekaw, a kto wie,czy podobna zabawa mnie nie będzie czekać...

Kolego Rift uwierz mi, że niestety nie zawsze jest czas, aby robić zdjęcia w trakcie takich druciarskich napraw - tym bardziej jeżeli człowiek robi, to pierwszy raz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście relacja fotograficzna jest zdecydowanym ułatwieniem, ale w przypadku takich powiedzmy błahych rzeczy opisy/krótkie instruktaże powinny Ci w zupełności wystarczyć.
Ps. Przy próbie rozbiórki boku bagażnika, do której zbieram się od jakiegoś czasu postaram się zrobić kilka zdjęć, a na nich oznaczyć kluczowe elementy, aby ktoś inny co będzie robił, to pierwszy raz miał łatwiej. W końcu do tego służy forum, aby sobie pomagać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam i sam czekam na jakieś cenne uwagi odnośnie bezdestrukcyjnego demontażu plastików bagażnika (nie klapy).

Edit: już sobie przypomniałem, gdzie czytałem o tej mastyce - http://forum.fordclubpolska.org/show...45&postcount=6 - oj ciężko z tą pamięciąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez jaksen ; 09-11-2016 o 21:49
jaksen jest offline   Odpowiedź z Cytatem