MAROOPOLE - jak chcesz wypróbować dynamikę na szybkich drogach to zrób tak jak pisałem gdzieś wcześniej. Jadąc na silniku spalinowym zrób błyskawicznego "kick down'a". Zobacz jakiego kopa dostanie auto
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Myślę, że chłopaki z turbo benzynami trochę by nam pozazdrościli tym bardziej że nie ma przy tym niemiłej redukcji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do ogrzewania faktycznie nie ma dramatu. Mondeo grzeje solidnie ale pracuje wtedy silnik benzynowy, który faktycznie szybko się zagrzewa.
Co do pracy w niskich temperaturach to wydaje mi się że jeśli temperatura na zewnątrz wynosi 4 stopnie lub mniej to silnik odpala od razu po wciśnięci guzika "start/stop". Jeśli nie mam włączonego ogrzewania to pracuje chwilę i się wyłączy. Ale to jeszcze sprawdzę, bo na razie z rana jest więcej niż 4 stopnie.
Inna sprawa, że właśnie z rana jak silnik spalinowy odpali, to zauważyłem że zdecydowanie bardziej (szybciej) ładuje baterie niż w trakcie późniejszej eksploatacji. Macie też tak?