Odp: Czy tuleja z tylnego zawieszenia jest wymienialna osobno - patrz foto
Drogi Kolego Antek,
Dlaczego po prostu nie przyjmiesz do wiadomości faktów? Ja z każdą pierdołą jeździłem do ASO, ale po tym jak ich przyłapałem parę razy na gorącym uczynku, odpuściłem sobie tych partaczy. Jeździłem (i nadal jeżdżę, jeżeli już muszę) głównie do sieciówki - po części też dlatego, że pobieżnie znamy się z szefem i mam spokój, że najgorszej chamówy nie będzie. Ale z brakiem kompetencji mechaników spotykam się ciągle - i zaznaczam, że zazwyczaj dostaję najlepszego na zmianie. Raz czy dwa byłem w niezależnym fordowskim serwisie w pobliżu - ocena tak na 5 w 10-stopniowej skali. Do stodoły nie jeździłem, nie jeżdżę i nie pojadę. Nigdy nie przedkładałem ceny nad jakość (co nie oznacza, że podnieca mnie płacenie partaczom jak za usługi prawdziwych mechaników).
Nikt Ciebie osobiście nie oskarża. Co więcej, jestem przekonany, że gdybym miał Cię w pobliżu, ze spokojem bym serwisował u Ciebie auta - tak samo jak u większości mechaników, udzielających się na forum. Ale zrozum - jesteś wyjątkiem. Należysz to tych 10 czy 20%, którym się chce. Męczę już któreś z rzędu auta, z warsztatów korzystam od dawna, i mam swoje obserwacje, statystyki i opinię. Tyle.
|