View Single Post
Stary 12-11-2016, 21:17   #4076
Stefano
ford::expert

Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Dogrzewacz - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał bulik75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziś kolejny dzień walki z piecykiem...
Jak wyżej pisałem,ów lejek(teraz bardziej mi to wygląda na jakiś palnik,lub dyszę) miał spaw po obwodzie...Przeciołem to fleksem, i faktycznie okazało sie ,że w środku jest sitko(duże sito!!!) Rozwierciłem zgrzewy(bardzo cieżko bo twarde badziewie,musi być kwasiak),obruciłem sito troszeczke , bo było tak wypalone ,że nie bardzo było gdzie,ale zakryło dziórkę.Pospawałem rureczkę,poskładałem piecyk,zamontowałem,i...Dupa!!!!
To samo-3razy zakopci-zgaśnie.Wyłacze silnik i to samo3razy zakopci i zgaśnie...A paliwko kapie z tłumika.----Wymontowałem,obejrzałem kabelki a na pinie 5(niebieski) trzymał sie na dwóch niteczkach,mysle to!!!..Polutowałem,izolacja termokurczliwa i z powrotem pod podwozie.... I co???
Ku**a!!! To samo trzy razy zakopci i nie odpali.
Mam dość, gile z nosa lecą,w autobusie zimno,pali jak STAR i do tego zajadę turbawkę...
Ta siatka na obwodzie palnika ma jedną dziurkę i tak mam byc. Ta dziura ma pasować w otwór w którym jest swieca z sitkiem.Te palniki raczej sa bardzo trwałe. Problem pewnie leży gdzie indziej. Wróć siatką na stare położenie. Możesz mieć problem ze sterownikiem, a czy świeca jest na pewno dobra?
Stefano jest offline   Odpowiedź z Cytatem