View Single Post
Stary 14-11-2016, 13:14   #93
lukasgb
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Mondeo mk5, S-max
Silnik: 2.0tdci 180KM/ 2.0 tdci 180KM
Rocznik: 2018 ,2017
Domyślnie Odp: Drgania i wibracje silnika 2.0 TDCI przenoszące się na karoserię; kierownicę

Cytat:
Napisał maniunio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koło pasowe i reszta sprzętu przy nim sprawdzona? Poczytaj jeszcze coś o tzw. "plecionce". Nie wiem czy problem dotyczy również naszych mondeo ale sprawdzić warto. A z wtryskiwaczami na stole co tam wyszło? Posiadasz jakieś dane?

Patrząc teraz na efekty wymiany tej łapy, warto było wymieniać czy jeśli byś wiedział jaki będzie wynik to byś tego nie robił?
Co do łapy to i tak warto było ją zmienić już swoje przeszła a nic nie jest wieczne. Co do efektu jest dużo lepiej.
U mnie jest jakiś problem chyba z drganiem samego silnika, w wolnym czasie będę jeszcze sprawdzał podciśnienia. Co do parametrów wtrysków podeśle wieczorem jak będę w domu bo jest pełen test dla każdego. Jeszcze chodzi mi po głowie kwestia rozrządu (na pewno był zmieniany- teraz pytanie czy dobrze ustawiony?) Czasem już pomysłów mi brak na niego do niedawna miałem s-maxa z tym samym silnikiem a większym przebiegiem i był spokój ale człowiek chciał mniejszy przebieg i lepiej doposażony to ma teraz za swoje.
lukasgb jest offline   Odpowiedź z Cytatem