Cytat:
|
Jeśli chodzi o letnie+zimówki vs wielosezonowe, to uważam, że zależy od lokalnego klimatu. Np znajomi, którzy mieszkają w Szczecinie mówili mi że śnieg jest tam taką rzadkością, że gdy już spadnie to wszyscy świętują. temperatura praktycznie cały czas na plusie. Z kolei południowa część woj, Podkarpackiego i Małopolskiego co roku jest zawalona przez co najmniej 2-3 miesiące śniegiem i bywa mroźno. Więc oczywista oczywistość, że w Szczecienie wielosezonówki są znakomitym rozwiązaniem ale w południowej Małopolsce już nie za bardzo.
...
|
Przy takim wywodzie należy jeszcze założyć, że mieszkaniec Szczecina zimą nie opuszcza swojego miasta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zimy są różne. Kilka łagodnych zim pod rząd wcale nie oznacza, że kolejna będzie taka sama.
W Szczecinie może być "czarno", ale wystarczy pojechać np. za Chociwel w kierunku Złocieńca i już można się nieźle zdziwić.
Ja może zimą dużo nie jeżdżę, ale jednak jadę tą porą roku kilka razy w Polskę i jako mieszkaniec Szczecina mam "zimówki".
U mnie wybór padł na Nokiany D4.