To jako użytkownik tego samego silnika powiem że - na postoju można trochę poczekać.
W przypadku temp 2-3'C na zewnątrz - przy klimatroniku ustawionym na 20'C oczywiscie załączają się podgrzewane szyby, ale na ciepłe powietrze trzeba poczekać. Ale na szczęście jak odwożę małżonkę do pracy na 5:45 to zaraz pod wyjeździe spod domu mam do pokonania górkę niczym w Los Angeles i wystarczy że na trzecim biegu wejde na jakieś 3000 rpm. W środku prawie natychmiastowo zaczyna robić się na tyle gorąco, że na szczycie górki ściągam czapkę i rękawiczki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście przy niskich obrotach i trzymaniu się zielonej strzałeczki podpowiadacza zmiany biegów - nie zrobi nam się tak szybko ciepło, ale to i tak niebo a ziemia w porównaniu jak kilka lat temu jechałem Fiatem Marea Weekend 1.9 JTD 105KM na trasie Wrocław > Zakopane (oczywiście A4 do Krakowa) i ze względu na bardzo lichy miesiąc próbowałem oszczędzać na paliwie, więc na autostradzie średnia prędkość była w okolicach 85-90km/h. Oczywiście na spalaniu zaoszczędziłem (średnia na stacji po tankowaniu wyszła w okolicach 4.2 l/100km) ale mimo ustawionego nawiewu ciepłego powietrza na maksa, to pamiętam że prawie przez całą drogę marzłem niemiłosiernie.
Jeśli 1.6 EB na wyższych obrotach podczas jazdy nie dają wystarczająco ciepłego powietrza, to nie wiem czy nie zastanowiłbym się czy filtr kabinowy nie jest do wymiany