Cytat:
|
Ja chyba założę Nokian wr d4 205/55/16, 91T. Taka nośność i indeks wpadły mi w ręce i myślę że do mk4 kombi 2.0 PB nie powinno być problemu. Więcej jak 160 nie jeżdżę. Jakie macie zdanie ?
|
Cytat:
|
Wydaje mi się że mk4 1.6 Pb i 1.8 tdci mają seryjnie 205/55/16 i indeks nośności 91 więc nie sądzę że zakładając takie gumy o takim indeksie nośności 91 do silnika 2.0 benzyna cokolwiek zmieni się na mocno odczuwalną niekorzyść zwłaszcza w zimie gdzie jeździ się wolniej lub wiązałoby się z tym jakiekolwiek ryzyko wypadku.
|
Index prędkości
T od biedy może być, choć brałbym minimum
H, uwierz, że tylko wersje
stukonne (100KM) z silnikami 1.6Pb i 1.8Tdci wyjeżdżały z fabryki z oponami 205/55 R16, ale indeksy nośności w tych oponach wnosiły
94!!! Indeksy prędkości prawdopodobnie
H, ale dla innych wersji (o większej mocy) homologowany indeks prędkości wynosi
V, oczywiście może być wyższy.
Natomiast indeks nośności jest o wiele ważniejszy, ma znaczący wpływ m.in. na bezpieczeństwo. Jak ci strzeli opona np. przy 100km/h może zrozumiesz dlaczego tak się upieramy przy indeksie min.
93. Pomijam to że taki jest homologowany.
Druga sprawa, w przypadku szkody, ubezpieczyciel prędzej się doczepi do indeksów niz do rozmiaru, a Ty nie dość, że chcesz założyć niehomologowany rozmiar opony, to jeszcze z indeksami również poniżej homologacji.
Co ciekawe Nokian nie ma w ofercie
tego modelu w tym rozmiarze z indeksami powyżej 91H np. 94H. Ale jest
WR A3 (94H)