Temat: [Focus 2004-2008] Podmiana zegarów z temp. zew.
View Single Post
Stary 22-11-2016, 18:50   #380
adamon
ford::advanced

Imię: Adam
Model: FOCUS C-max
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Podmiana zegarów z temp. zew.

Zegary zamontowałem, immo zaprogramowane, dwa kluczyki mam, manetka zmieniona, zamontowałem przyciski tempomatu, Maxio chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przejechałem się autem i stwierdziłem, że nie chodzi manetka w dół i nie działa tempomat.
Rozebrałem jeszcze raz kolumnę kierownicy i stwierdziłem że brakuje jednego kabelka według opisu:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z tego co znalazłem w temacie to muszę puścić jeden kabelek z pinu 5 manetki do pinu 2 w zegarach ?
Dobrze doczytałem ??

Możecie mi powiedzieć co to za wtyczka była przyklejona taśmą do kabli zaraz pod wtyczką manetki ??
Ta czarna, może z niej mogę wykorzystać kabelek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wiem, że to nie ten temat, ale było już tu o tym
Zastanawiam się czy jak nie miałem wiązki pełnej do manetki to czy mam do tempomatu całą :
Tempomat aktywowałem w GEMie (strona 3), w HECu(strona 1)
Niestety nie udało mi się wejść do PCM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój kabel nie łączy się z prędkością inną niż 38400, a do odczytania potrzeba przynajmniej 500000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To samo z wgraniem nowszego softu do zegarów, też potrzeba większej prędkości
A ciekawe od czego to zależy
Kabel mam taki:

Ostatnio edytowane przez adamon ; 22-11-2016 o 18:53
adamon jest offline   Odpowiedź z Cytatem