Cytat:
No bo on jest zwyczajnie tak głośny przy tej prędkości. Zobacz jakie ma wtedy obroty - cicho być nie może. Dlatego wiele jest tu na forum postów dotyczących uciążliwości pięciobiegowych durateków na autostradzie.
|
To prawda, powyżej 3 tysięcy jest zwyczajnie głośny i jazda po autostradzie jest mało przyjemna, a szkoda bo to fajne auto jak na tą klasę.
Cytat:
Jeśli mogę coś podpowiedzieć -
jeżeli możesz to to popatrz czy masz domkniętą skrzynkę filtra powietrza oraz czy przed przepływką nie masz jakieś dziury w rurach dolotowych. Może się coś rozłączyło?
Jeśli nie zauważasz zmian w przyspieszaniu pojazdu np. szarpanie - to znaczy że powyższe jest nieauktualne (jak mawiał wieszcz Antoni).
|
Fakt, przy zakupie zauważyłem że wkręty od filtra powietrza są ukręcone i latają jak chcą, zastosuje większe wkręty i zobaczę czy to coś da. Szarpania nie zauważyłem, jednak do nieszczelności w dolocie na pewno warto zajrzeć, dzięki!
Cytat:
Buczenie czy huczenie?
Ja powyżej 80 mam huczenie takie "Łuuuuuuuu" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak wyszperałem na w necie to albo są to łożyska w skrzyni biegów ew. opony.
|
Po dłuższym namyśle stwierdzam iż bardziej niż od prędkości zależy tutaj od obrotów silnika. Jest to raczej zakres około 3-tysięcy obrotów. Opony zmienione na zimowe więc to nie one.
Cytat:
Jeżeli przy tym hałasie towarzyszy wibracja odczuwalna w aucie to sprawdź poduszkę silnika górna lewa.Przy zerwane poduszce powyżej 100km/h miałem straszny hałas w aucie ale też strasznie trzesło do tego stopnia że w lusterku wstecznym rozmywało mi obraz.
|
Popatrzę dla spokoju do tej poduszki bo ten wątek przejawiał się już na forum, jednak wibracji również nie uświadczam więc to raczej na pewno nie to.
Dzięki koledzy za podpowiedzi, na razie skupię się na dolocie i zobaczymy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.