Temat: [Focus 2011-2014] Woda we wnęce na koło zapasowe
View Single Post
Stary 23-11-2016, 21:18   #51
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Woda we wnęce na koło zapasowe

No to chyba będę kolejny. Pamiętam jak gdzieś we Wrześniu zauważyłem że mam plamę na rolecie od bagażnika. Myślałem że to pewnie żona rzuciła jakąś mokrą kurtkę i stąd plama na rolecie ale roletę zapsikałem jakimś środkiem do tapicerki i zapomniałem powycierać. Oczywiście gdzieś z tydzień temu zajrzałem do bagażnika a tam dalej plama na rolecie. Głupi ja - bo myślałem że to zaciek po tym jak poprzednio nie powycierałem więc starłem plamę. Dzisiaj po deszczach widzę plamę od nowa, przyjrzałem się dokładniej i znalazłem że woda kapie mi z kratki na słupku D.

Plama:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

I kapiąca sobie woda:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Oczywiście mamy przepiękne lato w Anglii więc leje, siąpi lub mżawka przez 20 godzin dziennie. Ciekawe gdzie jeszcze znajdę wodę. W piątek teoretycznie wizyta w zakładzie mechaniki pojazdowej, więc kto wie czy będzie czas żeby rozebrać tył i poszukać gdzie cieknie.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem