Temat: [Focus 2011-2014] światła do jazdy dziennej po montażu
View Single Post
Stary 24-11-2016, 10:01   #322
Vampiszon
ford::average

Imię: Tomek
Model: FOCUS MK3 TITANIUM
Silnik: 1.6 EB 150KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: światła do jazdy dziennej po montażu

Cytat:
Napisał ben-87 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. Mam prośbę do szanownych forumowiczów. Czy jest możliwość żeby ktoś przesłał szczegółową instrukcję montażu tych ledów z aliexpress wbudowamych w trójkątne kratki? Wiem że jest parę dobrych rad w różnych postach ale może ktoś poratuje i napisze od A do Z. Ktos kto to montował.... proszę o pomoc i z góry dziękuję...
Ja montowalem ostatnio, ale co chcesz wiedziec dokladnie?
Na stronie 12 tego tematu sa zdjecia co i jak, nawet zdjecie gdzie bypass wlozyc. Ale moge napisac, wiec tak:
1. Sciagasz oba reflektory odkrecajac 2 wkrety na reflektor
2. sciagasz kratki albo z zewnatrz (potrzebne narzedzia), albo wypychajac je od wewnatrz (potrzebna szczupla reka)
3. pozbywasz sie styropianu spod kratek
4. montujesz kratki ze swiatlami
5. podlaczasz ze soba kabelki z zestawu i przewod z prawego swiatla prowadzisz pod plastikiem gdzie masz wajche do otwierania klapy. Bedziesz musial zdjac 6 zapinek i chyba wykrecic 2 wkrety by podniesc troche ten plastik.
6. czerwony kabel podlaczasz przez bypass do bezpiecznika F42, czarny do masy, niebieskim lub bialym - w zaleznosci czy chcesz by swiatla przygasaly 50% czy sie calkowicie wylaczaly - wpinasz sie w kabelek pozycyjnych, czyli przy kostce tam gdzie wchodzi PIN 12 (jest napisane na kostce). W bypass wkladasz 2 bezpieczniki.
7. Skrecasz wszystko do kupy
8. ProfitGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

EDIT: ok, zanim zdarzylem napisac post, kolega juz sobie poradzil..

Ostatnio edytowane przez Vampiszon ; 24-11-2016 o 10:34
Vampiszon jest offline   Odpowiedź z Cytatem