View Single Post
Stary 24-11-2016, 10:14   #1
mcsiu
ford::average

Model: S-MAX
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
Domyślnie 2.5 T niezawodność i koszty serwisowania

Witam,

Chciałbym dowiedzieć się czegoś o niezawodności i faktycznych kosztach serwisu wynalazku jakim jest silnik 2.5 T montowany w S-maxach.

Wiem że pochodzi od Volvo i można go znaleźć także w Mondeo czy Focusie, jednak czasami osprzęt wpływa na eksploatację, silniki są też nieznacznie modyfikowane a mi zależy na opinii konkretnie jak się ów wynalazek sprawuje w S-maxie.

Proszę więc o konkretne opinie użytkowników którzy jeździli 2.5 T conajmnniej kilkadzięsiąt tys. Proszę też nie pisać ogólników w stylu: "silnik dość niezawodny", "ogólnie lubiany przez mechaników i nie sprawiający dużych problemów", "wytrzymuje duże przebiegi". Artykuły w internecie też są raczej mało rzeczowe. Ewentualnie można znaleźć coś o psującej się przepustnicy.

Nie interesują mnie żadne ogólniki! ani subiektywne opinie w stylu "jest bardzo fajny"! brakuje mi opinii od konkretnych użytkowników takich jak:
- jaki przebieg ten silnik wytrzymał przed kapitalnym remontem lub wymianą
- jakie konkretnie poważne usterki były w nim naprawiane, przy jakim przebiegu i mniej więcej za ile
- ewentualnie jeśłi ktoś jest szczęśliwym posiadaczem na prawdę niezawodnego silnika proszę o informację jak długo w tym stanie niezawodności jeździ (1 tys. km to niedużo)

Bardzo proszę o takie merytoryczne informacje od użytkowników. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
mcsiu jest offline   Odpowiedź z Cytatem