Cytat:
|
Ja mam wrażenie, czytając te wszystkie historie, że Ford się skupił bardzo mocno na klientach flotowych, a klientów indywidualnych typu zakup prywatny, czy jednoosobowa działalność gosp., po prostu zlewa. Odbija się to zarówno przy zakupie (obsługa, rabaty, itp), jak i potem w trakcie użytkowania (terminy napraw, samochody zastępcze, itd.).
|
W zeszłym roku szukałem auta i wybrałem wiadomo co... Na tle pozostałych producentów obsługa przed sprzedażowa forda była ponad przeciętna.
Jeżeli chodzi o obsługę sprzedaży to najlepsza była w fordzie i BMW... średnia w skodzie, renault i VW a najgorsza w peugeot'cie...
Dlatego nie zgadzam się ze ford olewa klientów indywidualnych...w ASO w którym ja kupiłem auto są różni handlowcy od zakupów flotowych i od zakupów firmowych dla mikrofirm a inny dla klientów indywidualnych... Kolega dziś rozmawiał w fordzie na temat hybrydowego mondeo i także był miło zdziwiony podejściem do niego oraz co ważne elastycznością co do ceny
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.