Miałem 15% indywidualnie - prywatnie za gotówkę (bez Forda "w rodzinie") - Pan powiedział że mógłby zaoferować trochę większy rabat gdybym wziął na firmę z leasingiem (najchętniej u nich). Zamówiony w listopadzie 15 na nowy rocznik 2016. Z placu nie było lepszej oferty - zresztą wolałem mieć 100% swojej konfiguracji
Bump:
Cytat:
|
Widziałem tą recenzję SCF, tak się zastanawiam nad przewagą kombi skoro wymiary są prawie takie same. Na pewno na plus jest "pionowa" klapa bagażnika i roleta wewnątrz. A jak z wysokością, moze kombi ma tutaj przewagę?
Wysłane z mojego HTC 10
|
Zmierzone kombii: Szerokość burta do burty 114 cm prawie na całej wysokości - około 5 cm nad podłogą jest jakieś 5-6 cm wężej. Głebokość od 100 cm (do metalowego pasa przy burcie) do 114 cm (do metalowego pasa na środku, przy zamku) - średnio 107 cm. Głębokość na wysokości rolety to 80 cm. Czyli średnia głębokość 93 cm. Wysokość do rolety 48 cm. Po wyjęciu podłogi i leżącej pod nią wkładki styropianowej 60 cm.
Daje to minimum 510 litrów - bez wliczania wnęk (1.14x0.93x0.48 )
Wyjęcie wkładki i podłogi daje dodatkowe 1.14x1.07x0.12 = 146 litrów
Zakładając wnęki po 20 litrów, otrzymujemy pojemność bagażnika wg norm VW = 510+146+20=676 litrów + ładowność 200-300 kg wiekszą niż konkurencja. Dodatkowo Mondeo ma najniższy próg załadunku.
Porównując kombii z HB zwróć uwagę na znaczna różnicę w ilości miejsca nad głową na tylnym siedzeniu - to chyba jakieś 8-10 cm
Teraz jest ciemnawo, ale jutro mogę zrobić zdjęcia z pomiarów jeśli ktoś ma wątpliwości