Cytat:
|
a inni tylko posty nabijają
|
Jakby nie edycja posta, to pomyślałbym, że o sobie piszesz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Qrcze Wy kombinujecie jak zrobić stałe zasilanie, a ja jak zmienić na takie działające tylko z zapłonem:/
|
Jak nie masz kompletnego golasa, to w okolicach lampki powinieneś mieć zarówno napięcie z układu oszczędzania energii (czy jak się to to nazywało), który odłącza napięcie po jakimś czasie - lampki są z tego zasilane.
Jak masz lusterko fotochromatyczne lub czujnik deszczu, to tam powinieneś mieć plusa po stacyjce w obu wtyczkach. W lusterku fotochrom jest jeszcze sygnał wstecznego (możesz sobie zasilić kamerkę cofania) i jak podłączysz monitor z dwoma wejściami Video, a kamerę cofania na to z priorytetem, to jeszcze Ci się będzie samo przełączać po wbiciu wsteka.
Podłączenie się pod lampkę ma dwa plusy:
a) możesz zdalnie włączyć nagrywanie - jak otworzysz auto z pilota, to powinno się pojawić napięcie na lampkach, możesz od razu zamknąć, a kamerka w tym czasie sobie coś tam nagra dopóki ponownie samochód nie uśpi systemu
b) są momenty, w których wyłączanie DVR wraz z kluczykiem wkurza.
Miałem oba rozwiązania - po lampce i po kluczyku. Oba mają plusy i minusy, w sumie to ciężko mi stwierdzić, które jest korzystniejsze. Jak masz DVR z baterią, to można sobie ustawić timeout na jakieś 2min i wtedy jest optymalnie. Niestety z kondensatorem kamera żyje jakieś 5 sekund od odłączenia zasilania, także praktycznie z chwilą wyłączenia stacyjki kamerka się wyłącza.
Cytat:
|
mi na 32gb mieściło się w takich parametrach 6h
|
Andrzeju zgadzam się z Tobą, z tym, że wszystko zależy od kodeka i bitrate.
Moja kamerka ma około 20Mbps. Większość, z którymi się spotkałem nie schodziła poniżej 15Mbps przy 1080p/30fps.
Przy 20Mbps 32GB wystarcza na około 3.5h, 6h da się wcisnąć dopiero przy bitrate poniżej 12Mbps. Im niższy bitrate tym jakość i ilość detali niższa.