Cytat:
|
Ile mniej wiecej kosztowal cie remont? Robiles sam czy w watsztacie?
|
Remont kosztował około 2800 zł, wykonałem go w poleconym warsztacie (w innych warsztatach ceny zaczynały się od około 3 500 zł), kiedy inne środki zawiodły czyli wymiana oleju na gęstszy, zastosowanie ceramizera. Olej musiałem dolewać non-stop. Generalnie diagnoza była taka że zapieczone pierścienie - silnik musiał być przegrzany (użytkuję samochód który w chwili jak kupowałem miał nalatane 188 tyś. km, zaczął brać olej jak zbliżałem się do 200 tyś, silnik nigdy nie był piłowany przeze mnie. Inną alternatywą była wymiana silnika na inny, no ale to też loteria i nikt na to gwarancji nie dawał. Musiałem tez wymienić dwumasę ze sprzęgłem (samo sprzęgło trzeba było sprowadzać z niemieckiej hurtowni, nigdzie nie mogłem znaleźć na stanie w Polsce, do diesla 2,0 do wyboru do koloru jakie bym tylko nie chciał) i zamiennik katalizatora także trochę kasy zainwestowałem i teraz jeżdżę mając nadzieję że branie oleju nie wróci, bo szkoda byłoby sprzedawać samochód robiąc komuś tyle rzeczy w prezencie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.