Temat: [Mondeo 2000-2007] Uszkodzone wtryskiwacze a pompa CR
View Single Post
Stary 25-11-2016, 18:24   #13
aprox99
ford::expert

Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
Domyślnie Odp: Uszkodzone wtryskiwacze a pompa CR

Cytat:
Napisał TomekM_1983 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli ktoś zabiera się za naprawę układu CR w Mondeo MK3, która to kosztuje często tyle, co auto, a następnie sprzedaje ten samochód, to już powinna ci się na dzień dobry zapalić czerwona lampka ostrzegawcza. Nikt nie inwestuje kilku tysi w samochód, a następnie go sprzedaje, jeżeli z nim wszystko jest ok. Nie pakuj się w to, dobrze ci radzę.

Z własnego doświadczenia powiem ci, że ja sprzedałem swojego jako uszkodzony z zajechaną pompą i wtryskami. Nowy właściciel się podniecił, że tanio zrobi i będzie miał fajne auto. Wpakował w ten temat drugie tyle co dał za samochód i ciągle coś było nie tak z tym samochodem. Niedługo potem sprzedał go za śmieszne pieniądze z wymienionym silnikiem, pompą, wtryskami i całował nowego nabywcę po rękach, że się pozbył tego ****a Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

I niech mi nikt nie opowiada, że układ CR w Mondeo MK3 nie jest taki straszny jak go malują... miałem auto od 1 właściciela z polskiego salonu, ze 100% pewnym przebiegiem, sprawdzonym w ASO. W dniu zakupu 180 tys, problemy z układem wtryskowym zaczęły się przy 200 tys. Przy 238 tys pękł korbowód robiąc totalną rozpierduchę. Wymieniłem silnik, pompę, wtryski i chodziło to jeszcze gorzej, niż przed wymianą. W końcu sprzedałem to jako złom na 4 kółkach.

Na dzień dzisiejszy sprzedanie Mondeo MK3 TDCI nawet sprawnego graniczy z cudem a ceny jak złom. Koło mnie na placu stoją 4 do sprzedania, większość z nich stoi ponad pół roku.
100% potwierdzam
aprox99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem