Cytat:
Wole się upewnić tylko, czyli kupuje http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...f=last-visited i zalewam go jak przy normalnej wymianie oleju bez używania płukanki i nic nie będzie tak? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
I jak wrażenia po zmianie na Millersa bez robienia płukanki?
Ja kupiłem niedawno Foczkę, z przebiegiem 220 tys, która latała w Holandii na Formula F. Przez pierwsze 2 tys. km brała mi po ok 0,5 l/1000 km, ale na dolewkę wlewałem Motorcraft 5W30 XR Synth Fleet w specyfikacji WSS-M2C913-
D, bo taki kupiłem w serwisie Forda.
Nie wiem czy to jest jakiś lepszy olej niż Formula F i czy dolanie łącznie 1 litra tego oleju może mieć jakikolwiek wpływ, ale o dziwo po tych zabiegach przez kolejne 2 tys. km nie wziął mi ani kropli oleju. I pewnie nie zainteresowałbym się tematem oleju gdyby nie to, że zbliża mi się termin wymiany, a tego Motorcrafta w w specyfikacji M2C913-D nigdzie nie mogę znaleźć (wszędzie są M2C913-
C).
No ale może to i lepiej, że go nie znalazłem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo dzięki temu przejrzałem mnóstwo wątków o oleju i stwierdziłem, że przy wymianie do której zostało mi 1 tys km. przejdę na Liqui Moly albo Millersa.
Tylko mam wątpliwości czy po tylu przelatanych km na Formule F przed zmianą wlewać płukankę czy od razu któryś z tych lepszych olei?
Będę wdzięczny za podpowiedzi.