Temat: [Focus 2011-2014] Woda we wnęce na koło zapasowe
View Single Post
Stary 02-12-2016, 16:56   #65
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Woda we wnęce na koło zapasowe

@SLIP
no to jestem. Miało być wczoraj a okazało się że cały dzień leżałem na podłodze w łazience bawiąc się w hydraulika. Tak więc auto zostało dopiero umyte dzisiaj. Deszczu porządnego na razie brak aby auto było poddane jakimś dłuższym zalaniom, ale starałem się na tyle wody na dach wrzucić ile się da, plus oczywiście na klapę bagażnika, relingi itp.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przecieku brak. Zarówno roleta jak i kratka słupka D jest sucha.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na moje oko chyba dobrze trafiliśmy że chodziło o uszczelkę zawiasu hydraulicznego podnośnika klapy bagażnika. Jak mówiłem, mechanik dość szybko zauważył że te zawiasy są luźne. Odczepił siłowniki, zdjął zawiasy (ta metalowa płytka) i pod spodem były po prostu strzępy uszczelki (bo od luzów na tej płytce cała uszczelka się rwała).

Remedium na problem okazał się jakiś samochodowy silikon, który co ciekawe pasuje mi nawet (prawie że idealnie) pod kolor lakieru.
Silikon ten oczywiście pod względem czasu rozszerza się i zastyga i teoretycznie na razie działa.

edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem