View Single Post
Stary 03-12-2016, 17:07   #1435
Mario_
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: GALAXY MK3
Silnik: diesel
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Światła do jazdy dziennej jak zamontować?

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Lampy włączają się automatycznie po ustawieniu urządzenia zapłonowego w pozycji umożliwiającej uruchomienie silnika (lub po jego uruchomieniu).

Kodeks drogowy
Stan prawny: styczeń 2011r.
Tekst jednolity prawa o ruchu drogowym
RUCH DROGOWY
Rozdział 5 - Porządek i bezpieczeństwo ruchu na drogach
Oddział 3 - Używanie świateł zewnętrznych
Art. 51.
To mnie uspokoiłeś nie musze szukać innego plusa ale mam jeszcze jedno pytanie tzn chciałem sie doradzić jakie lampy zamontować teraz w miejsce moich wysłużonych BOSMA które były na aucie.
Z tego co zauważyłem są zamontowane źle bo między nimi niema minimum 60cm a jest mniej (56cm). Niestety żeby wyśrubować to 60cm nowe ledki muszą mieć jakieś max 15cm te mają ponad 16cm. Montująć nowe na samych brzegach dziury w atrapie powinno wyjść 60cm przerwy między nimi.
Druga sprawa nie powinno być więcej jak 40cm od boku auta do lampy ale w tym miejscu w atrapie raczej tego nieda się osiągnąć.
Chce zmienić lampy na nowe bo niestety prawa świeci 2ledkami (3 już nie działają).
Zawsze montowałem u siebie osramy widoczne na foto ale niestety mają ponad 16cm i musze z nich zrezygnować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wyglądem bardzo mi sie podobały bo zamiast diodek miały świecący pasek.
Ktoś z was jest zwolennikiem jeszcze świateł dziennych? może podpowie jakie wybrać? gdzie montowaliście swoje ledki? i w jaki sposób ? te tutaj ktoś przykleił niezbyt estetycznie zastanawiam się jak zamontować nowe bo z przykrecenie osłonki tej metalowej będzie wyczynem w tej atrapie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myśle o czymś firmowym osram philips tyle że niestety muszą być max 14cm.
Może ktoś coś dopowie?
A chce zamontować światła dzienne bo po co mają w dzień świecić tylne ledy i tracić żywotność jak nie muszą :-)
Wiem że dla niektórych to wiocha ale ja dopuszczam światła dzienne oczywiście światła z prawdziwego zdarzenia a nie świecące jak świeczka ;-)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał dario6273 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak ''weuek'' ma rację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeden temat załatwiony :-)
Mario_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem