Odp: Instalacja dodatkowego podgrzewacza cieczy w TDCI - opis
Witajcie!
Na początek wielki szacun dla Pablo_X za dokładny opis.
Czaiłem się z tym montażem w moim mondku 2.2 juz ze dwie czy trzy zimy. Wreszcie się zapyrłem. Kupiłem cały zestaw z kompletną wiązką przewodów.
Wydłubałem z niej wszystkie wymagane kable, przekaźniki i zamontowałem.
Zmodyfikowałem nieco montaż samego podgrzewacza, wpiąłem w istniejące przewody cieczy aby nie kombinować z rozcinaniem itd.
W używce świece okazały się być na wykończeniu więc cały komplet poszedł nowy. Kable wpięte wg waszych opisów i nic nie trybi.
Dołożyłem diody podpiętę przy samych świecach co potwierdziło brak grzania.
Czy wg Was wychodzi zatem, że trzeba uruchomić jakąś funkcję w sterowniku. Po przeczytaniu całego tematu nie jest to jednoznacznie określone.
Moja wersja po lifcie nie włącza automatycznie grzania szyb i nie ma pakietu zimowego.
Jeśli konieczna jest jakaś ingerencja w sterowanie może macie jakiegoś polecanego magika w okolicach Wołomina, Warszawy najchętniej po stronie wschodniej.
Pewnie najlepiej jest zgłosić sie do serwisu Forda ale na pewno nie najtaniej ;)
A jeszcze jedno, wg mnie bezpiecznik f82 odpowiedzialny jest zdaje się za zegary .
Dołączam fotkę z opisu bezpieczników.
Pozdrawiam i liczę, że mimo upływu sporego czasu od ostatniego posta obserwujecie temat.
|