O zaczyna się...rozprawka co jest a co nie jest elastyczne. Dobra..na początek...U mnie to nie działa do końca tak jak sie tu dziwnie kolega slawek-kali rzucił, ze bzdury gadam. Nie...nie jest tak, że jedno wciśnięcie jedna akcja
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli guzik wciśniesz bez wciśniętego sprzęgła uruchomi sie cała elektrka i elektronika...jeśli wciśniesz sprzegło odpalisz silniak. Jesli jednak wciśniesz sprzęgło przed wciśnięciem guzika i potem go naciśniesz - silnik odpala od razu i jak zrobisz drugą akcję typu - gaszenie to gaśnie by zaraz zacząc znowu zaskoakiwac...i tak można do usrania. Przynajmniej ja tak mam. Koniec, chyba, że wiesz ode mnie lepiej jak MOJE auto działa?
Co do elastycznosci - żaen diesel z czy bez turbo nie bedzie nigdy bardziej elastyczny od benzyniarki (też mi sie to podoba) bo...elastycznośc okresla sie zakresem obrotów użytecznych a nawet najbardziej zmulony benzyniak ma zawsze dobre 1,5 2 tys. obr/min szerszy zakres niż jakikolweik diesel. Czyli...To że diesel może sie rozpędzac na 5 biegu od 60km/h do właściwie prędkości maksymalnej nie czyni go wcale elastycznym. Jedynie silnym (nie mylić z mocnym), czyli zdolnym z bardzo niskich obrotów ciągnąc mase auta przy sporym obciązeniu. Benzyniarka tego nie zrobi (zrobi ale musi mieć odpowidni litraż itp...Inna sprawa w jakim czasie oba samochody na KTRÓYM biegu i do jakich prędkosci sie beda rozpędzały. I tu każdy diesel leży i kwiczy... Szczególnei nowoczesniejsze, w których już przełożenia sie tak dobiera by jeździć w okolicy 2tys.obr i..cóż ile zostaje ...2,5 tys. jeszcze uzyteczniego zakresu? Dlatego tez producenci bardzo cięzko pracują nad przekonaniem klientów ,ze utomaty sa lepsze...Bo trudno będzie przekonać do 8 stopniowego manuala
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
Jeśli rozpatrywać tą szosową elastyczność czyli przyspieszanie np na 5 biegu od 80 do 120 km to jak najbardziej turbo diesel. Nawet mój jest bardzo elastyczny. Jak na moją orientacje w dieslach. Miałem na zamyśle tą elastyczność niskich prędkości, niskich obrotów. Zielona strzałeczka na skrzyżowaniu była do pokonania na drugim biegu benzyniarką, dieslem już jedyneczką Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. może jeszcze nie umiem, bo buuuuu-mruuuuu na 2 biegu.
|
Il to zajmie? pól dnia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja nawet nie mierze czasu na takich zakresach, bo nie zdąże zerknąc na licznik
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.