Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta
Niestety objazdówka dopiero na majówkę bo wtedy kończy się leasing na obecne auto i jak zdam stare to odbiorę nowe. Dealer ma dostarczyć na konkretną datę. Do tego czasu chyba zwariuję! Tyle czekam na nowe auto że grozi to rozwodem za ilość czasu poświęconą na konfiguratory. Temat nowego auta to już w domu prawie temat tabu.
A konfiguracja taka:
Czarne 2.0 cdti 170km manual cosmo kombi, pakiety flotowy, kierowcy (m.in.ksenony), asystent kierowcy 2 (m.in. aktywny tempomat), asystent parkowania, open&start, ciemne szyby, fotele z pamięcią, grzana kierownica i kilka małych dodatków. Samo cosmo ma juz kilka bajerów, w tym elektryczna klapa i koła 18". Radio "zwykłe" bez nawigacji ale ma CarPlay więc planuję używać nawigacji iphone. Będzie fajnie. Jeszcze tylko Raptem... 4,5 miesiąca.... ehh.
BTW, polecam dixicar w Raszynie, dobre rabaty dają dla firm.
Bump
Przyjrzałem się nowej insigni (dzięki za linki!!) i choć wygląda dużo lepiej od nowej astry to mnie też na kolana nie rzuciło, takie połączenie mazdy 6 z avensisem. IMO, kombi ładniejsze od HB. Ciekaw jestem jak będą wyglądały średnie wersje a nie opc.. tu dodatkowe progi i zderzaki dociążają sylwetkę i faktycznie wtedy tył jest za ciężki i koła wydają się za małe. Grill całkiem ładny, generalnie sylwetka skrajnie różna od poprzedniczki, teraz pociągłością przypomina superba. Ale superb kombi w wysokich wersjach jest dużo bardziej smukły sportowy niz ten grand sport. Myślałem że będę po cichu łkał że nie załapię się na nową wersję ale teraz zacieszam że moja wcale nie brzydsza. W środku nowa naprawdę postęp..
Ostatnio edytowane przez Touch'n'go ; 08-12-2016 o 00:36
|