@
emte3
no focus jest sporo mniejszy od każdego rywala, nawet od astry wiec insignia to dla mnie zmiana w strone duzo wiekszego samochodu, ponad 100 litrow wiecej bagaznika i o wiele wiecej miejsca na nogi w drugim rzedzie. Sprawdzone na sobie. Teraz nie mogę nawet laptopa ani zakupów wstawic za swoj fotel, w insigni jest przynajmniej 10cm wiecej a to bardzo duzo. W isi dorosla osoba 180cm wsiadla za mna bez problemu, tyle mi wystarczy. Mondeo mk5 wcale nie ma o wiele wiecej miejsca niz w insigni, tez porownywalismy w stojacych obok siebie autach przy fotelu ustawionym dla tego samego kierowcy. Mk4 deklasuje oba te auta.. no ale to se ne wrati. Wszyscy wsiadajac do isi mowia ze wnetrze jest klaustrofobiczne, to prawda - sprawia takie wrazenie. Ale po kilku trasach kilka juz osob uznało ze jest mega wygodne w długie trasy a ta "bliskosc" pozwalia mi osobiscie szybko znalesc komfortowe "rozwalenie sie" w fotelu. Nie jestem z tych co siedzą jak manekin, kolana opieram a to o tunel a to o drzwi i lokcie szukają wygodnego oparcia. A w insigni te miejsca wlasnie sa miekko wykonczone i w odpowiednim miejscu. Co prawda mk5 jest wygodniejszy. Jakbym mial tyle miejsca co w neoplanie to by mnie trafialo ze mi nogi i lokcie dyndają bez oparcia. Tak mialem w sharanie tym starszym. To prawda, co kto lubi, w skodach pierwsze wrazenie to ze szyba i lusterka są za blisko kierowcy. Po paru kilometrach przestaje sie zwracac na to uwage. Na tą chwilę najbardziej tesknię jednak za wyciszeniem bo mój focus jest okropnie głośny.