Cytat:
|
Nie widzę tutaj żadnego związku z tym co piszesz. Opony były tak a nie inaczej składowane i dopiero po założeniu będzie widać czy jest z nimi coś nie tak. Odpowiedni wulkanizator bezproblemowo określi czy opony są w porządku czy też nie. Przy zakupie towaru z dostawą (kiedy nie miałeś możliwości zobaczyć towar przed zakupem) masz prawo umowę kupna/sprzedaży anulować bez podania przyczyny. Z tym "zwrotem na koszt sklepu" bym trochę posprawdzał bo chyba ustawowo nie ma takiego przepisu (mogę się mylić bo zmieniało się to jakiś czas temu i nie jestem na bieżąco).
|
Za durnia nie masz? Przecież to oczywiste, że ma prawo reklamować i żądać zwrotu, bo dotyczy się to jego bezpieczeństwa, oraz innych uczestników ruchu. Dlatego o tym nie pisałem i pominąłem ten krok, bo założyciel tematu wspomniał że już to zrobił i przysłali znowu takie same.
Jedyne co może sprawdzić wulkanizator to ciśnienie i ocenić stan opony, ale przy większej prędkości nie przewidzi zachowania opony, która jest dziwnie nierówna i na pewno nie spełnia takich samych właściwości jak prosta.
Wulkanizator puści cię na drogę nawet z łysymi oponami, na przeglądzie będzie już gorzej. Może lepiej tam podpytać.