Wydaje mi się że ostatnie wersje silnika 2.2 155 KM są dość mocno poprawione bo w 2014 roku były jeszcze dwie wersje transita stara i nowa i mój Transit jest już w nowej budzie i co za tym idzie nie miałem żadnych akcji serwisowych dotyczących silnika co by wskazywało że ten model transita z tym (awaryjnym silnikiem 2.2) ma już wszystkie poprawki.
A przypomnę tylko że wcześniejsze wersje przed 2014 rokiem miały awaryjną pompę olejową, zmieniono wersje softu sterownika silnika (stukowe spalanie)
A w moim Transicie już tego nie ma i nie było żadnych aktualizacji, lub cichych akcji serwisowych.
Mało tego ja swojego Ttansita podkręciłem na hamowni w
@
TuneFORCE
i z 155 zrobili mi 180 KM i chyba coś około 450 lub 480 NM a było to przy przebiegu około 15 tyś km a teraz mam 80 tyś km
No i na razie dziury nie ma (odpukać) a eksploatacja jest dość intensywna bo w około mnie są same autostrady i drogi ekspresowe i bardzo często na liczniku jest 140-150 km/h lub więcej oczywiście na pusto bo jak jestem załadowany i mam 3 tony na pace to jadę tak około 100km/h
Jedyne co mogę poprawić to robię wymianę oleju i wszystkich filtrów co 25 tyś bo fabryka każe co 50 tyś lub 2 lata.
Dlatego myślę że ten silnik 2.2 155 KM wsadzony do nowego modelu transita może być bardzo udany ze względu na wyeliminowanie jego wszystkich wad we wcześniejszej produkcji (mam nadzieje)