Witam
Od kilku dni borykam się z nietypowym chyba (po przeszukaniu internetu znalazłem tylko jeden podobny temat, niestety bez rozwiązania - lub ewentualnie jestem laikiem co do szukania).
Problemem jest sprzęgło - po odpaleniu silnika, aby wrzucić bieg, muszę kilkakrotnie "podpompowac" sprzęgło... Przed tym, biegów wrzucić się nie da. Niestety w miarę upływu czasu, sprzęgło bierze coraz niżej i operacje te muszę powtarzać aby dalej manewrowac biegami. Nie widzę ani wycieków prze skrzyni, ani przy pedale (pompka), ani nawet ubytku płynu hamulcowego. Nadmienię że w marcu b.r. wymieniane było kompletne sprzęgło (wyszprzeglik, tarcza, docisk) + dwumas. Od tamtej pory wszystko było ok do zeszłego tygodnia. Auta staram się używać tylko kiedy naprawdę muszę. Jeśli ktoś coś wie to proszę o pomoc w prawidłowej diagnozie - mieszkam za granicą i nie uśmiecha mi się płacić za "strzelanie w ciemno" (2 mechaników powiedziało w albo pompa albo wysprzeglik i trzeba wykluczać wymieniając na nowe
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Nie wiem czy to istotne ale mondziak to 1,8 125 KM z 2002
Z góry dziękuję za pomoc