Temat: [S-MAX 2006-2015] Brak numeru VIN?
View Single Post
Stary 11-12-2016, 18:40   #21
salom

Domyślnie Odp: Brak numeru VIN?

Sławek, do tej pory miałem o Tobie dobre zdanie, ale skoro sie upierasz przy swojej teorii, to chyba zmienię.
Nie ważne co jest napisane w teorii, ważne co jest w praktyce,w myśl znanego przysłowia....
Samochody bez wybitego numeru VIN, były, są i będą, i można ich rejestrować.

Poprzedniego Focusa kupiłem w 2011 roku, nie miał wybitego numeru VIN, i 5 razy rejestrowałem, czyli przeglądy.
Bardziej czepiali się, że nie ma 3 zagłówków w oparciu tylnej kanapy, niż nabicia, bo wiedzieli że tak jest.A zagłówków nie da rady dołożyć do tego oparcia, tylko trzeba kupić całe oparcie z europejskiego modelu, co mają mocowania na zagłowki.

Kupiłem w tym roku identycznego Focusa, różniącego sie tylko kolorem nadwozia, był sprowadzony w 2005 roku, pierwszy przegląd w Polsce miał w Olsztynie, i w tamtym czasie pewnie diagnosta zarzyczył sobie, bo pewnie wtedy miał takie prawo, aby numer był na nadwoziu.
Stacja diagnostyczna wybiła polskimi numeratorami nr VIN-u na tabliczce i tabliczkę przynitowali do tej poprzeczki o której pisałem wyżej.

Gdyby tak było, jak piszesz to powinni wybić numer na trwałej części nadwozia, a nie wybili, dlaczego ??
  Odpowiedź z Cytatem