Temat: [Focus 2011-2014] Akumulator rozładowuje się
View Single Post
Stary 11-12-2016, 19:08   #44
mis4831
ford::amateur

Imię: Marcin
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.4 96km
Rocznik: 2014
Domyślnie Coś rozładowuje akumulator.

Na początku chciałbym się serdecznie przywitać i pozdrowić Wszystkich Forumowiczów.
Drodzy koledzy mam pewien problem z moim focusem. Powiem szczerze, że powoli zaczynam przeklinać ten dzień kiedy go kupiłem, ale mam ogromna nadzieję, że po opisaniu mojego problemu to się zmieni i będę w dalszym ciągu szczęśliwym posiadaczem Forda.
Problem dotyczy rozładowującego się akumulatora. Objawy poprzedzające ten fakt są trochę dla mnie i elektromechanika, który się zajmuje moim autem na tyle nie zrozumiałe, że nie możemy znaleźć winowajcy. Objawy te nie występują non-stop, dzieje się to co kilka dni. W aucie potrafi przy wyłączonym silniku działać wspomaganie kierownicy - można swobodnie wtedy kręcić kierownicą. Żadne z kontrolek się nie świecą, jest tylko wsunięty w stacyjkę kluczyk tak aby nie blokowało kierownicy. Po uruchomieniu auta przez kilkanaście sekund szarpie obrotami i spadają do około 400-500. Po podpięciu do komputera wyskoczyły błędy: Opis-B10E7 przekaźnik włączenia zapłonu. Rodzaj usterki - 12 Obwód zwarty akumulatora. zaznaczam, że nie będzie to wina raczej akumulatora ponieważ włożyłem inny zapożyczony i stało się to samo.
Bardzo proszę Kolegów o wszelkie wskazówki i rady za, które jestem z góry wdzięczny. Może znacie też godnego zaufania elektromechanika, któremu można powierzyć swoje auto.
Dziękuję i serdecznie pozdrawiam.

P.S. Jeżeli umieściłem w niewłaściwy sposób nowy temat proszę o wyrozumiałość. Jest to mój całkowity debiut na forum - nigdy wcześniej nie korzystałem z żadnych forum.
mis4831 jest offline   Odpowiedź z Cytatem