View Single Post
Stary 12-12-2016, 17:48   #8
djremo
ford::advanced

Imię: Robert
Model: S-Max MK2 Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 180HP
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Jakie prawidlowe wartosci doladowania w Forscanie

Cytat:
Napisał Nikoś01 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Widzę, że dotknął Cię ten sam problem co mnie i w tym samym czasie. Wczoraj założyłem temat ale Ty masz zdecydowanie więcej odpowiedzi :-) U mnie także jest doładowanie na poziomie 1.33 bara. Sprawdzałem bo wydaje mi się, że czasami auto słabiej "ciągnie". Dzisiaj załatwiając różne sprawy, cały dzień przejeździłem na ELM327 BT i apką na telefonie. Ciśnienie było jak zawsze, czyli wciśnięcie gazu na max - ciśnienie szło do ponad 1,40 i spadało do wspomnianego 1,33 tak jakby coś nim regulowało właśnie na tą wartość.
Djremo u Ciebie jest 1,57 ale po chip-ie czy było tak przed? Nie znam się na tym ale wnioskuję, że skoro podnosimy moc to dajemy trochę więcej paliwa, a co za tym idzie potrzeba żeby turbina trochę mocniej dmuchała?
Dodam jeszcze, że podczas całodniowego sprawdzania, ciśnienie doładowania było takie same, niezależnie czy czy wydawało mi się, że auto jedzie lepiej czy gorzej.
Ile było przed nie wiem. Szwagr nie ma chipa i ma 1,52

Wytaptalkowane z Eldżi Gie Cztery
djremo jest offline   Odpowiedź z Cytatem