1. Informatykiem jestem dokładnie od ponad 40 lat.
2.
@
a4tech
jak prosiłeś o schematy czy info z etis, to zawsze starałem się pomóc w miarę możliwość i czasu (to samo kolega
@
SRS
).
3. Skrypt z pakietu TBB (systemy bez navi) i TCB (systemy z navi) robią to samo: "zabijają" cały zestaw aplikacji - w tym navi i GUI (interfejs użytkownika) - w celu umożliwienia wyczyszczenia (zbytecznych/użytych?) pakietów instalacyjnych. Nie sądzę by były zbyteczne.
4. Podobnie pakiet TAB - robi to co wyżej, ale tylko dla Sync3 2.x z navi. Też raczej przydatny.
5. Język nie jest sprawdzany, tylko ustawiany na jeden z 3 "natywnych": amerykański angielski dla całego świata, chyba, że ma być hiszpański albo francuski. Reszta leci po difolcie angielskim.
6. Kłopoty z instalacją map są moim zdaniem pochodną błędnych/niepełnych opcji w autoinstall.lst.
7. Przeszukiwanie serwera ivsu "przeglądem zupełnym" stało się ostatnio ulubionym zajęciem dość licznego grona... Skończy się zapewne za chwilę jak było z serwerem licencji dla Sync2... Tylko to miałem na myśli. Przy "normalnej" koordynacji (jeden szukający dla wszystkich) ryzyko o rząd wielkości mniejsze. Takie jest moje stanowisko.
8. "Łapanie pcheł" jest synonimem zbytecznego pośpiechu. Napisałem tylko, że nigdzie nie musimy się spieszyć. Nie dotyczyło to nijak Ciebie. Jak nie dziś to jutro czy za tydzień to rozgryziemy. Wystarczy do tego oryginalny autoinstall.lst z pakietu instalacji map. No i oczywiście komplet pakietów występujących w instalacjach.
9. Chiny może i potrzebują 16GB dla wersji bez navi z uwagi na swój pakiet językowy - bez znaczenia dla tego projektu.
Jeszcze jedno
@
a4tech
- pomysły z "podmianą" kluczy to moim zdaniem zupełnie chybiony kierunek. W urządzeniu zawarte są jedynie klucze PUBLICZNE niezbędne do zweryfikowania poprawności podpisu wykonanego kluczem PRYWATNYM będącym w wyłącznej dyspozycji publikatora pakietów (Forda). Nic Ci nie da podmiana kluczy publicznych - co najwyżej przestaną się zupełnie instalować aktualizacje oficjalne. Nie tędy droga.