Cytat:
|
A wiesz ze silniki sie zmieniaja? zreszta to takie gadanie o niczym..
|
Jak najbardziej masz rację. Zmieniają się silniki, zmieniają się smarowidła, ale nigdy fabryczny olej, ani fabryczne opony nie będą wysokich lotów w budżetowym samochodzie jakim jest Focus. Dobrze wiemy, choć czasem o tym zapominamy że auta się produkuje nie do nas uszczęśliwiania, tylko do na nas zarabiania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a pogadać zawsze można chociażby o
byleczym jeśli rozmowa trzyma fason
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W poprzednim aucie też germańskim jeździłem przez kilkadziesiąt tysięcy km walcząc z serwisem na ichnim fabrycznym oleju 5W30 którego silnik spalał blisko max normy zużycia oleju na 1000km czyli pierdzielone kosmiczne 0,8 litra na każdy 1000. Robili mierzyli na ichnim oleju kazali jeździć. Silnika nie remontowali bo tych magicznych 0,8 L nie przekraczał. Walczyłem z nimi jako z wadą ukrytą samochodu. Po 60 tys km zacząłem jeździć na porządniejszym Valvoline Synpower 5W30 spełniający wymagania producenta i ZONK, bo tego oleju spalał mi 0,3 max 0,4 L na każde 1000 km czyli 2x mniej, czyli który był lepszy, przynajmniej dla tamtego silnika ?