Temat: [Focus 2011-2014] Woda we wnęce na koło zapasowe
View Single Post
Stary 14-12-2016, 17:32   #96
lapawwa
ford::average

Imię: Maciej
Model: Focke-Wulf
Silnik: 2.0 TDCI 163km by Mayak
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Woda we wnęce na koło zapasowe

Dzisiaj rozebrałem prawy boczek zgodnie z instrukcjami kolegi @edmun i dodatkowo jeszcze listę dolną bagażnika oraz listwę pionową te która łączy się z tą długą listwą gdzie mamy lampkę oraz 12v z zapalniczki. Tam gdzie krzyżują się blachy łączenia prawego boku oraz tyłu jest taka puszka technologiczna w której idą przewody oraz jest obok jeden z motylków od prawego światła tylnego. Po dokładnych oględzinach zobaczyłem że woda sączy się z otworu który wygląda na technologiczny z jakimś przeznaczeniem. Myślałem że ten otwór jest pokryty pianką uszczelniającą ale od lekkim dotyku palca spoina pękła. Zastanawiam się do czego jest albo czym powinien być uszczelniony? Wygląda jakby był przygotowany pod jakąś zatyczkę lub uszczelkę a tu nic. Kupiłem masę BOLL POLIURETANOWA MASA KLEJĄCO USZCZELNIAJĄCA wyciąłem pod wymiar z grubej dętki element i nakleiłem go na otwór oraz szczelnie zabezpieczyłem masą z każdej strony. Jak podeschnie to masą pokryję całość elementu gumowego. Generalnie masa ta doskonale się do tego nadaje. Poniżej wstawiam fotki miejsca i może ktoś wie co tam powinno być. Z lewej strony nie chciałem niczego demontować aby nie uszkodzić plastików.

Dodam jeszcze że woda dostaje się do słupka przez otwór gdzie mamy plastikowy odbój poniżej plastikowego elementu tylnej lampy. I zastanawiam się czy w słupku jest odpływ wody czy jest jakaś dziura w otworze w którym jest odbojnik.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_20161214_150856.jpg (91.1 KB, 847 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_20161214_150749.jpg (59.3 KB, 788 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_20161214_150635_1.jpg (51.5 KB, 756 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez lapawwa ; 14-12-2016 o 17:37
lapawwa jest offline   Odpowiedź z Cytatem