Jeżeli masz jakiekolwiek powody dla których nie patrzysz zawsze na drogę to ZDECYDOWANIE postaw na bezpieczeństwo. U mnie...niestety...często telefon jest w ręce (co jest głupie!!) ale już miałem sytuację że LEDy+sygnał ratowały mi dupsko. A raczej mordę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega w bliźniaczym aucie miał zresztą tak samo.
Zdarza się - owszem - że przy agresywnej jeździe system ten ostrzega o niebezpieczeństwie niepotrzebnie albo ze zbyt dużym wyprzedzeniem. Ale z drugiej strony skąd maszyna ma wiedzieć że jedziemy na zakładkę i będziemy praktycznie "ześlizgywać" się po ukosie ze zderzaka auta nas poprzedzającego. Nie mniej jednak nigdy bez sensu nie załączyło mi się hamowanie. A ostrzeżenie wizualne przynajmniej troszkę głowę studzi. Poza tym...można sobie ustawić czułość tego systemu. Ja jeżdżę na "normal" i jakoś z tym ustawieniem czuję się bezpieczniej.
Z klapy elektrycznej korzystam często. Tym bardziej że otwiera się i zamyka z pilota. Podchodzisz do już otwartej i praktycznie ruszasz z jeszcze zamykającą się
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przyznaj sam przed sobą czy Twoja uwaga jest skupiona zawsze na drodze. Jeżeli tak....to bierz klapę.