Potwierdzam, da się ręcznie ustawić kierunek nawiewu - przestawiając taką dźwignię w kształcie półkola. Jeżeli jest urwana linka to może trzeba będzie to czymś blokować żeby się samo nie przestawiało, ale nawet wtedy się da.
Żeby to zrobić najlepiej należy odkręcić półkę pod kierownicą - na 5 torxów i dobrze by było odpiąć złącze diagnostyczne (taki jakby zatrzask tam jest). Tylko żeby nie pękło.
Ten mechanizm jest koło pedału gazu, na ścianie tunelu nagrzewnicy.
Przyświeć sobie lampką i zobacz jak on działa.
U mnie klapki się zacinają i jeżeli nie da się ruszyć pokrętłem, to powyższy sposób pomaga.
Najlepiej to robić po wcześniejszym włączeniu ciepłego ogrzewania przez kilkanaście minut - żeby guma na tych klapkach się trochę rozmiękła. Niczego nie urwij. Nie rób na chama. Możesz pomagać, równocześnie obracając jedną z dwóch osiek w dobrą stronę, tak jak mechanizm by je obrócił.
Napisz czy pomogło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I jak Ci się już uda ruszyć - zawsze zostawiaj na środkowym położeniu (chyba na nogi), bo tam u mnie się nie skleja. I co jakiś czas, nawet podczas jazdy, zrób obrót pokrętłem od skrajnego położenia do skrajnego.