Cytat:
|
Plus przelacznik swiatel, a czujnik8 poziomiwania chyba po jednym na os. Na koniec trzeba zmienic elm configiem ze zwyklych lamp na ksenon, bo jest napiecie 55w a ksenon pobiera 35w.
|
Witam wszystkich. Odświeże kotleta. Zastanawiam się dlaczego trzeba zmieniać elm configiem ze zwykłych na ksenon. Jaka jest różnica dla komputera ile pobiera ksenon a ile żarówka? Mam u siebie lampy z soczewką i zalozony hid ksenon na 35W i komputer nie widzi żadnej różnicy. Wszystko działa jak należy. Moje lampy są na żarówkę h7 mijania i maja skrętne soczewki i dodatkowo doświetlanie zakretow na h1. Myślałem żeby zrobić upgrade na bi ksenon ale nie wiem czy owe lampy mają także skrętne soczewki. Wydaje mi się ze powinno działać w nowych lampach wszystko to co było w starych i nie trzeba nic zmieniac nigdzie żeby biksenon działał poprawnie skoro hid 35W działa bez problemu. Proszę o opinie bo zakup biksenon ów to nie lada wydatek... no i zgubiłem się z tą wtyczka... czy ona różni się ilością pinow czy nie?