Cytat:
|
A jak porównanie ilości miejsca w środku (z przodu, z tyłu, w tym na nogi i nad głową z tyłu) pomiędzy Octavią a MK5?
|
Z przodu czuć że nie jest tak przestronnie - po prostu czuć że rozmiar mniejsze auto. Jeśli chodzi o tył to w octavi (mam liftbacka) odległość od oparcia przedniego fotela do kanapy jest podobnie jak w mk5 kombi, ale na szerokość jednak na duży + dla mk5, sam nie siedziałem bo z tyłu mam zapięte 2 foteliki dla dzieci - ale o ile w mk5 bez problemu można wcisnąć osobę pomiędzy foteliki o tyle w octavi byłoby ciężko (co nie znaczy że niemożliwie).
Bagażnik w octavi za to duży - czuć więcej miejsca, ale - jest głębszy, a w mondku za to dużo szerzej - więc zależy co potrzebujemy.
Generalnie w aucie czuć że wszystko jest po prostu klasę niższe - a największa dla mnie po prostu szokująca różnica to hałas w samochodzie - obie wersje (mk5 i octavia) to 2.0 diesel 150 KM i w mondku przy 140 km/h z żoną szeptem rozmawiałem jak dzieciaki spały, a w octavi jadąc po mieście dziś radio podgłaszałem żeby silnika nie słuchać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.