Cytat:
|
P.s. Moim zdaniem przez popękana mastykę woda może się tylko przesączać, Ty piszesz, że się woda leje więc, albo wlewa się przez gwinty na mocowanie bagażnika dachowego lub tą przestrzeń dookoła, ewentualnie sprawdź szczelność tylnych szyb bocznych i gumy pod klapką wlewu paliwa.
|
do wczoraj byłem pewien, że tylne szyby są w 100% szczelne, ale po wieczornej wizycie na myjni bezdotykowej już nie jestem taki pewiem. Rozumiem, że nawet po potraktowaniu myjką ciśnieniową okna nie mają prawa przepuścić ani kropelki wody, prawda? Auto myłme przy ok 0C, początkowo ciepłką wodą z pianą, a później spłukiwałem zimną... Po myciu szybki look, czy już pojawiła się woda w "starym miejscu, czyli na łączeniu osłony słupka i boczka bagażnika, a tu niespodzianka - nic nie ma! No to patrzę dalej, na podłodze też jeszcze nie ma (później okazało się, że coś tam nakapało)..., więc nielada zaskoczenie. O co chodzi? Patrzę dalej i okazało się, że na obu bocznych szybach, od dołu ostatnie 5 cm ihc wysokości były mocno zawilgocone. Czy to przez wodę, która jakoś się tam dostała, czy może przez różnice temperatur - mróz, ciepła woda, zimna woda, dalej mróz... Myślałem ostatnio o wymienie tylnych szyba na przyciemniane używki z tego samego rocznika co moje auto, więc w sumie dobrze by się składało
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poobserwuję, podjadę jeszcze raz na myjnię z przewietrzonym autem i umyję okolice szyb samą zimną wodą... zobaczymy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.