Temat: [Focus 1998-2004] Brak podświetlenia rejestracji
View Single Post
Stary 19-12-2016, 20:23   #1
dzbyrad
ford::beginner

Imię: Darek
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 Benzyna
Rocznik: 2014
Domyślnie Brak podświetlenia rejestracji

Temat wielokrotnie wałkowany, ale tym razem mam nadzieję z nieco innej strony.

Brak podświetlenia na obu lampkach. Bezpieczniki (wszystkie) sprawdzone, klapa rozebrana, masa jest, brak plusa na czarno pomarańczowym przewodzie. W tym momencie przychodzi mi jedynie na myśl przerwa na łączeniu kabiny. Zdjąłem dławiki z obu stron gumowego połączenia niestety po maksymalnym naciągnięciu go w jedną lub drugą stronę mam wolną przestrzeń na max. 2-3 cm. To zdecydowanie zbyt mało żeby cokolwiek dostrzec i ew. naprawić.

W związku z tym pytanie: macie jakiś patent na tego typu trudno dostępne miejsca? Jest możliwość w jakiś sposób wyciągnięcie kilku dodatkowych centymetrów wiązki na zewnątrz? Ew. którędy dokładnie dalej idzie wiązka (lewym tylnym supkiem i dalej dołem?), tak abym mógł nieco bliżej wyłącznika naciąć przewód i sprawdzić czy jest na nim napięcie? A może jakaś inna przyczyna? Coś pominąłem przy sprawdzaniu?

EDIT

wg. schematu kolejne połączenie w wiązce od podświetlenia tablicy to C48, jakiś pomysł jak się tam dostać? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
https://drive.google.com/file/d/0B5P...ew?usp=sharing

Ostatnio edytowane przez dzbyrad ; 19-12-2016 o 21:22
dzbyrad jest offline   Odpowiedź z Cytatem