Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacje, konfiguracje co można ?
View Single Post
Stary 20-12-2016, 12:42   #1945
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?

Cytat:
Napisał kedziart Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moglbys napisac jaki wyszedl koszt, gdzie kupiles czesc i jak sie nazywa oraz czy nie bylo problemu z wydechami?
Bo wydaje mi sie ze w dieselu ona sa skierowane na dol wiec dolozenie samej dokladki chyba nie bardzo pomoze albo bedzie wygladalo dziwnie.

Napisz cos wiecej i wrzuc zdjecia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Części:
- blenda / podłużna listwa z otworami na końcówki wydechów - 100 zł (używka - giełda)
- chromowane końcówki układu wydechowego komplet - 580 zł (ASO Bemo Motors)
- dolna dokładka do zderzaka - 417,81 zł (ASO Bemo Motors)
- nakrętki, śruby, podkładki, ustalacze (uwielbiam tą nomenklaturę) - 84,76 zł (ASO Bemo Motors)
- lakierowanie elementów - 400 zł. Zdecydowałem aby tą listwę, która normalnie jest czarna pomalować na kolor nadwodzia. Ten czarny kolor trochę mnie irytował.
- przeróbka układu wydechowego - 492 zł. Końcówki trzeba było uciąć a rozstaw zwęzić lub rozszerzyć bo nie były w świetle końcówek. Zostały do połowy w nie wpuszczone jak w oryginale.

Łącznie - 2074,57 zł.
Czy warto? Dla mnie tak. Jeśli ktoś ma nadwyżkę finansową i trochę czasu aby poszukać i pojeździć za częściami zdecydowanie polecam.
Oczywiście to pewnie efekt placebo, ale po tej delikatnej przeróbce wydechu czuję, że auto jest trochę zrywniejsze. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na tym drugim zdjęciu różnica kolorów wynika z brudu, a nie malowania na inny kolor. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładka była czysta a auto brudne.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg DSC_0125.jpg (89.3 KB, 580 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSC_0119.jpg (88.6 KB, 530 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSC_0241.jpg (101.4 KB, 309 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSC_0213.jpg (96.5 KB, 275 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Pulse ; 25-01-2017 o 09:23
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem