Potwierdzam, że u mnie po wygłuszeniu i uszczelnieniu drzwi wszystko jest OK. Oczywiście walczyłem z brumieniem zaraz po instalacji głośników niefabrycznych właśnie ze względu na błędne podpięcie jednego z głośników. To samo zresztą przechodził kolega, który zlecił montaż głośników w ASO (!!!!). Co więcej...ASO totalnie nie rozumiało problemu i dziwili się bardzo, że złe podłączenie głośników może mieć taki skutek. W ogóle dziwili się że w Mondeo jest system który moduluje dźwięk pracy silnika....
BTW....niestety ale użytkownicy wiedzą w tym temacie więcej. Jak zresztą w wielu innych.
W każdym razie...kolega kaan1 może mieć rację, że wygłuszenie drzwi spowodowało iż zdecydowanie lepiej słyszysz teraz pracę elektroniki odpowiedzialnej za eliminowanie hałasów jak i przede wszystkim generowanie sztucznego brzmienia silnika. Obstawiem, że przy prawidłowo podłączonych lepszych głośnikach efekt ten ulega zwiększeniu.
Po wygłuszeniu masz także niższy poziom hałasów niż przed (choć zapewne minimalnie niższ) ale przede wszystkim lepsze warunki pracy dla samych głośników. OEMowych jak i tych na które wymieniłeś.
Co jakiś czas jeżdżę GSem 450h i tam znów strasznie mi przeszkadza totalny brak dźwięku silnika. Jest to V6 ale zupełnie nie słychać silnika. Nie wiem jak agresywnie pracuje ten system u Ciebie ale może fajnie tak jeździć "subaru" i mieć spalanie 5 l/100km
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.