Temat: [Focus 1998-2004] Nie wrzuca biegów, spala olej.
View Single Post
Stary 23-12-2016, 18:44   #6
Kimoki
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Nie wrzuca biegów, spala olej.

Cytat:
Napisał Konani Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zrób zdjęcie kontrolki, ile się będzie dalo to pomożemy.
Rzadko spotykana w europie w starszych autach, kontolka żólta z wykrzyknikiem i ząbkami na dole to niski poziom ciśnienia w oponach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może to być też kontrolka świec żarowych, stosowane w dieslach, ale to nie moja broszka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W kwestii konrolki, to w moim pierwszym poście podałem link do filmiku na YT. Dokładnie w 0,05 sekundzie na desce gościowi zaświecają się wszystkie kontrolki. są dobrze widoczne. Kontrolka, o której ja mówię znajduje się po prawej stronie, jest to druga od dołu. Próbowałem zrobić zdjęcie, ale jakość zdjęć nie pozwoliłaby na zidentyfikowanie jej.

Będę zobowiązany jeśli coś mi opowiesz o tej kontrolce. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ta, którą podałeś w linku to nie ta.

Co do wycieku oleju to byłem z tym jakiś czas temu u mechanika. Gościu mówił, że jakiś wyciek jest, ale generalnie sprawa do załatwienia dopiero w terminach po świętach, więc z tym muszę czekać. Skrzyni mi niestety nie zdiagnozowali bo się tym nie zajmują. :/

Mam nadzieję, że jest dobrze widoczna [IMG]https://zapodaj.net/9f5594e479432.png.html[/IMG].

W chwili obecnej jestem w trakcie poszukiwań mechanika od automatów.

W tym momencie jednak bardziej martwią mnie te biegi niż ten wyciek.

Dzięki również za rzeczową odpowiedź.

Ostatnio edytowane przez Kimoki ; 23-12-2016 o 18:49 Powód: Dodanie zdjęcia
Kimoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem