Temat: [Focus 1998-2004] Rozladowujacy się akumulator
View Single Post
Stary 23-12-2016, 22:43   #1
Jagienka
ford::beginner

Imię: Agnieszka
Model: Ford Focus
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 1999
Domyślnie Rozladowujacy się akumulator

Witam, Już mi ręce opadają. Okres świąt a mi po raz wtóry auto odmówiło posłuszeństwa, Zacznę od początku. Jakiś miesiąc temu miałam robiony rozrząd. Przed wymianą raz zaświeciła mi się kontrolka akumulatora przez moment.po wymianie rozrządu wracając mechanik zaobserwował świecącą kontrolkę akumulatora stale, sprawdził okazało się, że regulator napięcia padł wymienił. Po ok 2 tygodniach zaświeciła się kontrolka nie domkniętych drzwi sprawdziłam wszystkie nie zgasła po drodze pomyślałam, żeby sprawdzić bagażnik. Domknęłam ale z pośpiechu nie sprawdziłam czy kontrolka zgasła po 10h akumulator wyczerpany, próba odpalenia na kable nic nie dała, naładowałam akumulator po 2 dniach znowu rozładowany, znowu ładowanie. Pojechałam do mechanika podłączył miernik nic nie wykazało alternator ok akumulator ok. W sklepie sprawdzili aku miernikami ok, chyba, że ukryta wada. Po dwóch dniach znowu rozładowany, jeszcze była próba odłączenia klemy na dobe żeby sprawdzić pobór po dobie normalnie odpalił. Kupiliśmy nowy aku. Po 3 dniach kontrolka aku się zaświeciła. Jazda do mechanika na trasie stracił moc nie chciał jechać ale pali jak brzytew ale nie ma mocy. Mechanik wymienia podobno jakąś wiązke elektryczną chodzi 2 dni, Trzeciego znowu nowy aku rozładowany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.((. Dużo napisałam ale pomyślałam, że może jakiś element jest ważny. Macie jakieś pomysły?

Ostatnio edytowane przez Jagienka ; 24-12-2016 o 08:29
Jagienka jest offline   Odpowiedź z Cytatem