View Single Post
Stary 27-12-2016, 10:21   #336
maarec
ford::average

Imię: Marek
Model: Smax / Ecosport
Silnik: 2.0 TDCI / 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2012 / 2018
Domyślnie Odp: Hak holowniczy, jak powinien być zamontowany ?

Cytat:
Napisał Aguss Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki jerry73 za info. To w instrukcji wg schematu to właśnie elementy które należy przyciąć a nie robić otwory. Rozebrałem zderzak ponownie i dokładnie przy krawędziach są takie dwie małe płetwy pionowe. Przyciąłem je ok 3-4mm i teraz zderzak leży jak ulał a po zakończeniu prac pojawiała się szczelina pomiędzy klapą bagażnika a samym zderzakiem - tak jak w oryginale.
I mam to co użytkowników S-max'a z hakiem cieszy najbardziej -> mam hak a jakby go nie było.
tylko podpinanie haka kiedy jest potrzebny. Gniazda nie widać, leje deszcz, jest mokro i brudno.. nic fajnego. Ja zamontowałem hak firmy galia. Widać gniazdo (kolor ocynk) i jego gumową zaślepkę. montaż haka w każdych warunkach to ok 5 sekund bez większego schylania się.

Ostatnio wpinałem hak w nowej kudze (brink) i myślałem, że wysadzę ten samochód w powietrze. Wiadomo, że po pewnym czasie robi się to automatycznie i na wyczucie, ale dla mnie to był horror Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
maarec jest offline   Odpowiedź z Cytatem